Post surgery

500 ml

Táto infúzia je navrhnutá tak, aby poskytovala komplexnú podporu pre vaše telo po operácii a pomáhala minimalizovať dobu rekonvalescencie. Obsahuje kombináciu dôležitých zložiek, ktoré napomáhajú obnove tela a zlepšeniu hojenia rán.

Hlavná zložka infúzie pomáha udržiavať optimálnu rovnováhu elektrolytov v tele a podporuje hydratáciu, čo je kľúčové pre regeneračné procesy.

Ďalšou zložkou infúzie je prípravok, ktorý obsahuje aminokyseliny a ďalšie látky, ktoré sú určené na podporu metabolizmu buniek a obnovu tkanív. Tento prípravok sa používa aj na zlepšenie sily a regeneračných schopností tela, najmä po operáciách, kedy je potrebné podporiť bunkovú obnovu a regeneráciu tkanív.

Poslednou zložkou je komplex vitamínov a minerálov, ktorý dodáva telu potrebné živiny pre podporu imunitného systému a procesov hojenia, čím prispieva k rýchlejšiemu zotaveniu.

Dovoľte nám pomôcť vám cítiť sa lepšie a rýchlejšie sa vrátiť do svojho bežného života.

Súčasťou infúzie je aj analýza krvi.

Súčasťou infúzie je aj rozbor krvi
Zloženie:
Popis položiek
5 % glukóza/fyziologický roztok
Chróm
Mangán
Železo
Zinok
Fluór
Jód
Molybdén
Selén
Sodík
Draslík
Magnézium
Vitamín C
Vitamín B12
Biotín
Kyselina listová
Kyselina pantotenová
Nikotínamid
Vitamín B3
Vitamín B6
Vitamín B2
Vitamín B1
Rezervácia
Trvanie: 90 min.
Celková cena:

190,00 

Zloženie:

5 % glukóza/fyziologický roztok

Chróm

je stopový prvok dôležitý pre regulovanie normálnej hladiny cukru krvi, správne fungovanie srdca a metabolizmu.

Mangán

je esenciálny stopový prvok, ktorý je súčasťou viacerých enzýmov (napríklad superoxiddismutázy, ktorý je kľučový pri odstraňovaní voľných radikálov v bunkách), preto je nevyhnutný pre správne fungovanie metabolizmu, prevencií starnutia buniek a podpore imunitného systému.

Železo

je súčasťou mnohých metabolických procesov, vrátane prenosu kyslíka (základná súčasť hemoglobínu v červených krvinkách). Jeho nedostatok sa môže prejaviť (sideropenickou) anémiou, poruchou funkcie viacerých enzýmov dôležitých pri metabolizme a ochrane buniek pred voľnými radikálmi.

Zinok

je esenciálny minerál, ktorý výrazne prispieva k správnemu fungovaniu imunitného systému, napomáha k udržaniu zdravých nechtov, pokožky a vlasov. Zároveň neutralizuje škodlivý účinok alkoholu podieľa sa na správnom fungovaní mozgu a zraku.

Fluór

je kľúčovým prvkom pri vývoji zubov, pre udržanie sily a pevnosti zubov a zubnej skloviny, napríklad aj tým, že má výzmaný vplyv na likvidovanie baktérií, ktoré pôsobia v ústnej dutine. Napomáha zlepšovať hustotu a tvrdosť kostí, vďaka čomu sú pevnejšie a stabilnejšie.

Jód

má nezastupiteľnú funkciu. Je nevyhnutný pre tvorbu hormónov štítnej žľazy, ktoré ovplyvňujú rast, normálne fungovanie nervového systému, podieľajú sa na regulácií telesnej hmotnosti a imunitného systému.

Molybdén

je esenciálny stopový prvok, ktorý vystupuje ako kofaktor viacerých enzýmov (najmä oxidáz). Pri jeho nedostatku dochádza k poruchám nervového systému a ochrane buniek pred poškodením ich DNA.

Selén

je dôležitý minerál, ktorý výrazne posilňuje imunitný systém. Má dokázaný protivírusový účinok, ako aj protinádorové účinky. Významne zlepšuje činnosť mozgu, prispieva k prevencii rôznych civilizačných ochorení, ako aj kardiovaskulárnych ochorení. Tvorí dôležitú súčasť antioxidačných enzýmov (zabraňuje predčasnému starnutiu buniek) a využíva sa aj pri podpore plodnosti a udržiavaní zdravých nechtov a vlasov.

Sodík

Draslík

Magnézium

je dôležitý minerál, ktorý je zodpovedný za viac ako 300 procesov a reakcií, ktoré prebiehajú vo vašom tele. Hrá dôležitú úlohu pri tvorbe chemickej energie, a to priamou podporou metabolických reakcií a aktiváciou vitamínu B1, ktorý pomáha premieňať živiny na energiu. Vyznačuje sa tým, že tvorí súčasť ochrannej bunkovej membrány a je súčasťou bunkovej elektrickej aktivity potrebnej na vytváranie komunikácie a pohybu v celom tele.

Zabezpečuje a podieľa sa na:

  • Normálny energetický metabolizmus,
  • Zníženie únavy a vyčerpania,
  • Zníženie psychického napätia,
  • Redukcia tvorby kŕčov,
  • Rovnováha elektrolytov,
  • Správne fungovanie nervového systému.

Vitamín C

Vitamín C (acidum ascorbicum) je vitamín, ktoré si ľudské telo nedokáže vytvoriť samo. Jeho absolútny nedostatok môže viesť k vážnym zdravotným komplikáciám, až k smrti (skorbut).

  • esenciálnou zložkou pri tvorbe kolagénu a karnitínu, preto je nevyhnutný pre zdravú a pokožku a pleť.
  • dôležitou súčasťou imunity, preto je vhodný vo vyšších dávkach pri chronických chorobách i prechladnutiach.A
  • antioxidant, preto je dôležitý ako prevencia proti predčasnému poškodeniu a starnutiu buniek, ako aj podpora a prevencia pri onkologických ochoreniach.

Vitamín C je dôležitý pri:

  • podpore imunity najmä počas chronických ochoreniach ale aj vírusových (chrípka, covid-19…) a bakteriálnych ochoreniach,
  • podpore imunity pri onkologických ochoreniach,
  • tvorbe kolagénu- základnej bielkoviny potrebnej pre pokožku, rast tkanív a udržiavaní zdravých slizníc,
  • zabezpečení fyziologického stavu nervového systému a psychických funkcií,
  • znížení únavy a vyčerpania,
  • prevencií proti predčasnému starnutiu buniek a kože (antioxidant),
  • podpore metabolizmu a vstrebávaní živín a minerálov,
  • hojení rán.

Vitamín B12

je významným kofaktorom viacerých enzýmov.

Biotín

Kyselina listová

Kyselina pantotenová

Nikotínamid

Vitamín B3

Vitamín B6

hrá dôležitú úlohu v metabolizme červených krviniek, v premene a metabolizme cukrov ako aj pre správne fungovanie imunitného systému.

Vitamín B2

Vitamín B1

je dôležitý pre metabolizmus cukrov, udržiava potrebnú hladinu kyslíka v krvi (napomáha optimálnemu využitiu energie), je nevyhnutný pre správne fungovanie nervového systému.